onsdag 5 juni 2013

Motvind både på in- och utsidan.

Dagen idag började med ett ljuvligt dopp på bryggan i Domsten med allra käraste P. 15 grader i vattnet och som vanligt ensamma på bryggan.
Morgonens samtal handlade så klart om cykling eftersom det bara är några dagar kvar till startskottet i Motala.....

I går fick vi äntligen till den allra första gemensamma cykelrundan för året. Galet att det tagit så lång tid att lyckas med det. P tryckte på och A hängde efter som en liten trasa. Mot fyren i Mölle!
Men det var motvind ute och även motvind inne i As lilla huvud. Jag HATAR motvind!!!! Och hur mycket bästa P än försökte peppa och få A att förstå att det gör gott för kropp och knopp så kunde A inte stå emot. JAG HATAR MOTVIND!!!
Väl uppe vid fyren hade A lovat sig själv, säkert 1000 gånger, att aldrig mer hålla på med den förhatliga cykelsporten.
Som grädde på moset togs även de fulaste bilderna som världen har skådat uppe vid fyren. Balettskor och svettiga nyllen. Ytterligare en anledning för A att säga upp bekantskapen med cykelvärlden. Ner för berget susades det iallafall i en väldans fart, ända ner till den finaste krukmakerskan i världen och där någonstans tappade A omdömet helt och hållet....cykla eller kaffe, cykla eller kaffe...ja det är klart att A skulle välja kaffe så P fick fortsätta cykla på egen hand utan vapendragare A.
P kämpade på och stred mot vindarna som bara en kämpe som P kan göra och lyckades få in knappa 7 mil i sina fina, starka ben. A lyckades efter kaffet även bli bjuden på lunch innan hon i gled hem med vinden i ryggen och solen i ansiktet och magen full med godsaker! Ja, det är inte klokt vad det kan vara skönt att cykla!!!

Ps: Dryga 5 mil lyckades hon i alla fall åstadkomma den där tjurskalliga A.

Nu ska det klippas gräs och städas förråd!
Ha en skön dag! /A





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar