måndag 12 januari 2015

Men jag har ju hästskräck...!

Ännu en försenad höststorm drog in över den skånska slätten lagom till helgen. Kraftiga vindar, flygande studsmattor och fallande träd gjorde det lite motigt med sömnen under ett par dygn. 
Det har ju varit lite motvind även vad gäller träningen sista tiden. Men i söndags vände vinden när den bästaste av alla träningskompisar lockade med något så trivsamt som en "medvindsrunda".          
Med vinden i ryggen forsade vi fram över slätten. Från Viken 13 km rakt inåt landet i en rasande fart. 
Det händer så mycket i livet just under de där rundorna som man egentligen kanske inte trodde skulle bli av. De där rundorna som när man lättar på morgongardinen egentligen redan är bortsorterade pga tex stormande vindar. Passerade bl a värsta finaste partyladan på vägen. Japp, den vill vi hyra. Någon som vet vems den är?
Nästa stopp blev vinterfåglarnas startbana (ja, ok jag kan inget om fågelarter...jag känner bara till fiskmås men principen är den samma). 
Häftigt att se hur organiserade de är när de drar ihop flocken inför start och landning. 
(Den röda fågeln skulle göra vilken fågelskådare som helst grön av avund, visar sig just bara i medvindsväder.)
En och annan mänsklig vindflöjel på vägen bara för att vara säkra på att hela tiden behålla vinden i ryggen 
Och vips så hade P lyckats övertala A att vi, total hästskräck till trots, ska börja rida i vår och ungefär samtidigt var vi framme vid Västrabygård där Volvon så lämpligt stod parkerad. 
Och inte vilken Volvo som helst. Nä då. En Volvo fylld av P's hembakade rawfoodbollar. 
Ja, vad kan man säga...ännu en söndag i lyckans tecken! Thx P! /A

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar