måndag 24 december 2012

Höghöjdsträning på självaste julafton.

Julafton, strålande sol och sjätte skiddagen. Njuter till fullo i de Italienska alperna och det bästa av allt är att det är hela 12 dagar kvar. Yihaaa. Saknar förstås vapendragare P, och när jag kommer hem då är det hennes tur att rasta skidbenen i Alperna. Men sedan är det dags för Team A&P att ta tag i lite serious specifik träning inför vårens lopp.
Benen har börjat vänja sig vid den dagliga skidprestationen. Höstens intervaller och P's favoritsteg (se tidigare inlägg) har visat sig göra nytta här i backarna. Byn Champoluc ligger på dryga 1500 meter och högsta liften går upp till 3275 meter så nog blir det lite extra andfått på de höjderna. Jag pausar just nu med en härlig latte på Alpenhütte Lys som ligger på 2350 m ö h medan ryggmärgen jobbar på för fullt för att producera fler röda blodkroppar. Med tanke på att jag fått chansen att spendera hela 3 veckor på denna höjd ska det bli högst intressant att se om det kommer kännas lättare i intervallerna på hemmaplan sedan.
I övrigt kan jag berätta att hastigheten nedför berget ökar i samma takt som intaget av Italienska ostar, vino rosso och ljuvlig pasta.

Buon Natale!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar