måndag 5 november 2012

Lidingö! Spurten på vår Tjejklassiker!

Men helt plötsligt dök frågan upp om vi verkligen är så bekväma med att springa, som vi hela tiden inbillat oss. Det har liksom lite varit så att vi bara inte alls brytt oss om Lidingöloppet. För springa det kan vi.....ju...?
Så en dag inte alltför bekvämt nära start, då slog den till! Ångesten över att vi faktiskt borde tränat lite mer fokuserat inför detta vårt finallopp!

Men vi hakade upp oss lite mycket på det här:)) Som om det skulle vara en nyhet?!
Mumsa på!

Vi drog ut till vårt lilla reservbacke på Svedberga Kulle, denna lilla elaka bula i det skånska landskapet.
Allt för att liksom checka av om vi som vanligt, inte hade någon koll på dagsformen (thank you Garmin...) eller om vi skulle kunna sova lugnt om nätterna fram tills det var upp till bevis.

Intervaller! Intervallerintervallerintervaller.... Man blir snäll av dem... Och tyst. Och jääättetrött!
Vi hade med oss vår löparkompis StålHenrik! Han skällde på oss på upp- och nedväg i backen..
Vi ökade och ökade för att få honom att va nöjd, men icke! Inte förrän matte gav honom en skinkbit blev han tyst. Livet är tufft när man är en terrier i skogen:)
Dock fick vi i alla fall konstaterat att vi fortfarande inte visste varken ut eller in. Kropparna kändes starka, men efter att ha seriöst tagit till oss all hysteri runt Aborrbacken (mwoahahaha) så var vi fortfarande stirriga och nervösa.
Vad gör man då?
P åkte till Mallorca! Grenslade cykeln, drack rosado och gottade sig i 10 dagar!


 



Och A stannade hemma och lagade god mat, jobbade för mycket och låtsades att det var världens bästa sätt att ladda inför ett tufft terränglopp!


Rekomenderas! Vrålgoda och signerade Paolo Roberto, och han kan ju träning.... 

Sen kom  P hem och fick panik! haha!

Sista helgen i September! Lidingöloppet! Fyra laddade tjejer i bilen upp till Stockholm! Nu! La Grande Finale på vårt äventyr 2012! Gott med nerver som fladdrade...

Vi försökte vara lite nonchalant ironiska och skämtsamma inför start...
Men jag inbillar mig inte att vi ens lyckades lura varandra, och definitivt inte oss själva!


 C, våran envisaste och segaste lagkamrat, som tränar i kontorstrapporna och kör armböj på toa, för att få in någon träning alls, köper utrustningen hon behöver på startlinjen och helt enkelt har ett brutalt pannben när hon sedan rastar medtävlande som förmodligen seriöst tränat inför varje lopp....:)) Japp! Det är vår tjej det! Hon hade laddat med en fullkomlig middag åt oss kvällen före och en mysig koj att sträcka ut våra urstarka kroppar i inför natten.
C är också en av det mest kreativa människor jag känner! Det liksom bubblar ur henne! Överallt och hela tiden! Kika in på hennes härliga hemsida! eltellform.se




30 September...
Det regnade heeeeeeela natten! Fullkomligen tippade ner vatten från skyarna! Men vi vaknade till en solig morgon! Kallt, men soligt och superhärligt!
Efter frukost begav vi oss. Vi hade lite olika starttider och som vanligt smått stressade över hela proceduren med kläder, mat, startnummer osv.. Så det var lika bra att åka dit!
Och regnat hade det gjort!!! Hela start/mål området var en knädjup gyttjepöl! Slurp, schmack...lät det när man gick. Skorna liksom sögs ner i dyngan! Kändes tryggt när man vill var lätt på foten och springa så fort man kan:)

snabbaste dojorna!
P startade först. Ensamt.. och obehagligt att ha massor med folk bakom sig. Mycket bättre att få springa förbi än att bli ifrån sprungen. Liten mental utmaning.
Halkigt och slirigt, men iväg kom vi alla och sen gick det som tåget!
51.39!!! Snabbaste spättan i Viken
(en blick säger mer än tusen ord..."I'm coming to get you")

Spurten i mål... :) 48.03!!!


we did it! tjejklassikern.. check!



"Återvinningsbralla"på
Goa fina känsla!


Sällan smakar gårdagens spagetti godare

Så till slut kan vi summera våra prestationer. Vi satsade på att komma in mellan 8-9 timmar som totaltid för hela faderullan, eftersom vi hade typ sista startled i alla race och aldrig har tävlat förut.
Därför är det med fullkomlig stolthet som jag skriver att A landade på fenomenala 7.30!
För att inte glömma P's prestation på helt otippade 6.32!
Lyckliga och alldeles galet nöjda med andra ord!!!
Det får man fira...:)) Ordentligt!




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar