söndag 27 januari 2013

Sköna söndag.

Helgen har bestått av idel härligheter!
Ett skönt spinnpass med Krisztina som start på lördagen innan ett härligt pastamöte med självaste Paolo (se gårdagens inlägg).


What a great Saturday morning! /A

Söndagen började i samma svettiga anda då det var dags för vårens fystester av alla oss instruktörer och ledare på Friskis&Svettis i Höganäs.
Eftersom min lilla vänster skuldra fortfarande inte riktigt vill som jag vill fick jag jobba rejält med skallen idag för att stå ut med att en helt vanlig liten armhävning i dagsläget inte är att tänka på.
Press funkar inte, drag, funkar inte, abduktion är inte att tänka på och varken inåtrotation eller utåtrotation gör axeln glad.
Men de flesta övningarna gick faktiskt att anpassa så att de ändå fungerade. Plankan går t ex lika bra att göra på en arm, blir för övrigt även härlig stabilitetsträning för den "friska" axeln.
Knäböj med skivstång funkar också med skivstången i ett annat läge framför kroppen istället för uppe på axlarna- tummarna blev dock tröttare än de envisa gamla låren :)
Spänsthopp upp på höglåda - läskigt men kul när man sätter det. Löpningen funkade strålande även om man känner sig lite "halt" i ruscherna när ena armen inte kan vara med och dra.
De här testerna är kanon för att lägga upp sina egna träningsmål för året.

Och nu är det söndag eftermiddag. Kroppen känner sig trött och nöjd efter 2 timmars testande......öh, festande?
Så nu ska vi bara slappa och ladda om inför veckan som kommer.
What a great Sunday afternoon! /StålHenrik




1 kommentar:

  1. vilken träningsnörd du har blivit...:)
    Jag och J fick en funktionell timme på Filborna imorse och följer nu käre Stålis exempel..
    See ya!

    SvaraRadera