måndag 18 februari 2013

Vad hände här då?

I dag kan A, den nitiske sjukgymnasten, inte låta bli att slänga ut lite pekpinnar.....

Ni har kanske hört talas om mannen som jobbade på kontor? Inget ont om de som jobbar på kontor men den här lille farbrorn kan man bli lite orolig för, och det mest ledsamma är att han är långt i från ensam.

Han steg iallafall upp på morgonen och åt lite frukost innan han tog hissen ner till garaget. Han körde till sitt jobb och parkerade i garaget under kontoret. Han tryckte på dörröppnaren och tog hissen upp till sitt kontor. Sedan satt den lille farbrorn större delen av förmiddagen vid sitt skrivbord innan han tog hissen ner till en restaurang i samma byggnad för att äta lunch. Eftermiddagen spenderades på ungefär samma sätt som förmiddagen. När arbetsdagen var slut var det dags att ta hissen ner till garaget igen, köra hem, parkera i garaget och ta hissen upp till lägenheten. Efter middagen satte han sig i soffan och slappnade av en stund innan det var dags att gå och lägga sig igen. Det hade ju varit en hektisk och arbetsam dag så nu gällde det att samla krafter för att orka med samma upplägg nästa dag och nästa dag och nästa dag.

Just den här lille farbrodern har det har gjorts en studie på för de lärde forskarna ville veta hur mycket energi denna lille man förbrukade under arbetsdagen jämfört med en dag när han låg hemma i sängen hela dagen utan att stiga upp.
Skillnaden i energiåtgång var................10%!!!!
Läskigt eller hur!!!

Ja, men det är klart. Vi har ju byggt bort så mycket gratisträning i vardagen.
För det är ju faktiskt inte bara när du går till gymmet eller springer i skogen som räknas. 
Om vi då sitter hela dagarna och använder alla bekvämligheter omkring oss så räcker det inte särskilt långt med att träna ett par tre timmar i veckan. Nä, det kommer behövas mycket mer än så för att kroppen ska bli glad.
Tänk bara på all den där träningen som bara ligger där och väntar framför dig hela dagen, hela tiden, överallt? Glöm för g´s skull inte bort den!
  

Visst kan de vara bra att ha när händerna är fulla med grejor men annars då??

Ja, det är ju givet att alla dessa dessa hjälpmedel ska finnas för dem som behöver dem men ett tips är att vänta med att använda dem tills, ja just det, du verkligen behöver dem.
Här har jag egentligen mest en fråga till P. Vad händer när bilbatteriet är slut och maken sitter med nycklarna inlåst i bilen och varken kommer in eller ut. Jag tror nog att J hade önskat sig både veven och en lite mindre fnissig fru just den där speciella dagen..... ;)På många hotell hittar man knappt trappan längre. Stora vackra trapphallar har bytts bort mot tråkiga hisshallar och trappan är en liten eländig en som ligger bakom någon liten dörr långt bort någonstans.
Det värsta jag sett var nog i allafall när jag var på en stor träningskonferens i dagarna tre. När vi kom tillbaks till hotellet efter en heldags härlig träning så var kön till hissen så lång att den ringlade ända ut på gatan. Hur tänkte de då, alla dessa tränande människor?
Trappan fick man leta efter en god stund men jag lovar att vi som tog trappan både kom upp snabbare och fick en skönare väg upp mot duschen eftersom vi slapp trängas med en massa svettiga "charmhålor" i en trång hiss.Tänk vad den här lilla bensträckaren ändå gjorde nytta. Ja, för att inte tala om att man slapp allt "zappande" som kan leda till riktiga praktgräl under fredagsmyset.

Nog om detta från en nitisk gammal sjukgymnast men ärligt talat ut och leta träningsmöjligheter!
Missa inte chansen att jobba med din kropp i både tid och otid. Det är ju faktiskt ett rent slöseri att gå miste om all denna härlighet.

Klart slut! /A

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar